NRK Meny
Sylte

Hjemmelaget sylte serveres på grovt rugbrød med syltede rødbeter og sterk sennep.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Sylte

Brødrene Price har oppskriften på godt pålegg til jul.

Slik gjør du

Svoren kokes i 2 l vann for svak varme og under lokk i 2 timer sammen med laurbærblad og eddik. Kraften siles og svoren kastes.

Kjøttet skjæres i terninger og kokes i kraften i ca. 1½ time til alt er helt mørt. Ha kjøttet i en skål og smak til med salt og pepper.

Så legges det i passende former, f eks al-former som bare skal fylles 3/4 fulle.

Den avkjølte kraften smakes til med litt mer eddik og tilsettes 3-4 blader gelatin for sikkerhets skyld. Kraften skal stivne av seg selv, men det er ergerlig hvis den ikke gjør det, og med litt gelatin er du på den sikre siden.

Fordel kraften utover kjøttet og rør rundt i formene. Sett formene kjølig et døgn.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Munter mat julespesial

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR