NRK Meny
Ulike typer tomater og chili

Camilla Plum blandet flere typer chili når hun hermetiserer dem. Det er opp til deg om du velger sterke, milde, grønne eller rød chili.

Foto: Fra tv-serien Camilla Plum: Mat som holder / DR

Sylta chili (chilisaus)

Hermetisert chili kan spises hel. Rister du på glasset før du spiser dem, får du chilisaus i stedet.

Slik gjør du

Press chiliene ned i glass, og stapp nedi de andre ingrediensene. Innholdet skal presses sammen.

Hvis du bruker vanlige syltetøyglass, skrur du lokkene bare nesten på. Hvis du bruker skikkelige sylteglass med gummipakning, skal lokkene skrus igjen. Dampen vil sannsynligvis sive ut gjennom gummipakningen (men følg med, glassene kan eksplodere dersom dampen ikke slipper ut).

Sett glassene i ovnen på 110 grader, og la dem stå til innholdet har falt sammen, og ligner ser kokt ut. Det skal boble i glassene.

Når de er kokt, kan ciliene spises hele, eller du kan riste på glasset og med det lage chilisaus.

Kilde: Camilla Plum i tv-serien Mat som holder/DR