NRK Meny
Svissrull

Velg selv hvilket syltetøy du foretrekker. Aprikos eller solbær blir like bra som bringebær eller jordbær.

Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Svissrull

Selv om det kanskje ikke ser sånn ut er svissrull eller rullekake veldig lett å lage. Kaken har ikke smør så du kan fylle på med syltetøy og pisket krem med god samvittighet.

Slik gjør du

Lages i en 25 x 38 cm firkantet form. Ha bakepapir i bunnen av formen, smør kantene og strø på mel.

Forvarm ovnen til 190 ºC.

Pisk egg og sukker i en stor bolle eller i en mikser til en lett og luftig eggedosis. Ha i vann og vaniljeekstrakt. Sikt i melet, en tredel om gangen. Vend melet inn.

Hell røren forsiktig i formen. Stek i 12-15 minutter til midten av kaken er litt spenstig og kantene har sunket litt inn fra sidene i formen.

Legg et bakepapir på bordet og strø sukker over. Dette for at ikke kaken skal sette seg fast i papiret. Snu formen med kakebunnen i, fjern kakeformen og papiret som var i bunnen. Legg et litt fuktig og rent håndkle over kaken mens den avkjøles. Det hjelper så ikke kaken blir tørr og går i stykker når du ruller den.

Når kaken er kald har du på syltetøy og vispet krem. Rull sammen kaken fra den lengste siden. Legg den på et fat og svissrullen er klar til servering. Strø på sukker eller melis til pynt.

Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!