Svinenakke med mangold

Svinenakke, mangold og potetgrateng.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Svinenakke med mangold

Nystekte mangoldblader og skiver av svinenakke serveres til en kremet potetgrateng med jordskokk og ingefær.

Slik gjør du

Salte og pepre kjøttet på alle sider. Stek kjøttet i olje i varm panne. Ha i en liten klatt smør mot slutten. Øs stekesjyen over kjøttet.

Riv mangoldbladene av stilkene. Fres løken i litt olje og salt. Bland inn epleeddik og rå stilkebiter. Skjær kjøttet i skiver og bland med salaten. Hell over stekesjy, hvis du fremdeles har noe.

Svinenakke med mangold serveres med potetgrateng med jordskokk og ingefær.

Tips

  • Bruk gjerne økologiske rotfrukter, så slipper du å skrelle dem.
  • Hvis du lager grateng med rotfrukter som ikke har like mye stivelse som potetene, trenger du ikke småkoke før du gratinerer. Det er stivelsen i potetene som gir den kremete konsistensen til retten.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE