Svinenakke med chili og soyasaus.

Slik lager går du fram.

Svinenakke med chili og soyasaus

Enkel mandagsmiddag.

Slik gjør du

Smalhans-lærling Supattra Manorueang (19) viser studenter hvordan å lage et rimelig gourmet-måltid.

Svinenakke med grønnsaker

Marinér kjøttet med salt, olivenolje og pepper. Varm opp en panne med litt olje til steking. Stek kjøttet i cirka tre minutter på hver side på høy varme. Tilsett et fedd hvitløk til slutt.

La kjøttet hvile i noen minutter etter steking.

Kutt poteter i båter og legg på et stekebrett. Ha på salt, pepper og olje. Stek på 180 grader i cirka ti minutter.

Skrell gulroten og kutt den i passe store biter. Det samme gjør du med spisskålen.

Chilisaus

Smelt smøret i en kjele og la det blir brunt. Viktig å røre ofte.

Kutt sjalottløk og chili i småbiter.

Ha soya, sjalottløk og chili i smøret. Smak til med pepper og sitron.

Kilde: Supattra Manorueang