Laster innhold, vennligst vent..
Svinekoteletter med salvie og sitron
Foto: NRK

Svinekoteletter med salvie og sitron

Svinekoteletter med salvie og sitron. Andreas Viestad formidler skandinaviske mattradisjoner på internasjonale TV-stasjoner. I Norge kjent for sin matspalte i Dagbladet Magasinet. Den selvlærte kokken anbefaler svin til middag i dag.

Slik gjør du

Krydre svinekotelettene med salt, pepper og eventuelt knuste sennepsfrø og nellik. Legg to salvieblad på hver side av kotelettene.

Stek de og sitronbåtene ved middels høy varme, omtrent tre minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels, klem over litt sitronsaft fra de nå halvstekte sitronbåtene og stek videre i 3 - 4 minutter. Sitronbåtene gir fra seg god smak.

Tips

Kombinasjonen av svin, salvie og sitron er klassisk. Hvis du vil ha en saus, anbefaler Viestad i boka si "Ekte mat" at du koker ut steikepanna di med litt hvitvin. Rør rundt med en stekespade for å løsne brunede kjøttrester, hell på fløte, sennep og kanskje litt kapers, så har du en god saus.

Server gjerne med grillede poteter.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset