NRK Meny
Svinekotelett
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Svinekoteletter med potetmos og småløk

Slik gjør du

Kotelettene saltes og pepres. Grill dem på sterk varme til de har fått en fin brun stekeskorpe på begge sider. La kjøttet hvile.

Rødvin og balsamico kokes ned til 1/3 av opprinnelig mengde. Tilsett okseglace og kok videre til du står igjen med 2/3 av væsken. Ta kjelen av platen og pisk rolig inn ca 100 gram usaltet smør. Hold sausen varm (ikke kok).

Paprikaen skrelles med potetskreller og kuttes i terninger. Stekes deretter mør i olje.

Kok potetene møre med skallet på. Knus dem deretter med en gaffel og tilsett ca 2 dl extra virgin olivenolje. Ha også i oppskåret paprika, vårløk, oliven og bladpersille. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Skrell delikatesseløkene for det ytterste skallet og stek dem gylne i olje på en stekepanne. Tilsett ca 1 ss sukker. Etter at løken er karamellisert tilsettes ca 1 dl okseglace. Kok dereretter løken på svak varme.

Skyll spinaten og stek den på svak varme sammen med smør og litt salt.