NRK Meny
Video Morten André Tungesvik lager svinekoteletter med pasta og pesto

Morten André Tungesvik viser hvordan han lager pesto, steker svinekoteletter, koker pasta og lager en enkel tomatsalat i Frokost-TV fra 2008.

Svinekoteletter med pasta og pesto

Lag gjerne pestoen først, så den får stå og trekke ut alle de gode smakene. Morten André Tungesvik lager nakkekoteletter med pasta, pesto og en enkel salat med tomater og rødløk.

Slik gjør du

Stek pinjekjernene lett gylne på en panne. Avkjøl.

Stek kotelettene i en medium varm panne (ca 2 min. på hver side), sammen med 2 fedd hvitløk, 1 kvist timian, salt og pepper. Trekk pannen av varmen og la hvile.

Kok pasta i lettsaltet vann sammen med 2 ss olivenolje.

Pesto
Ha hvitløk, parmesan og extra virgin olivenolje i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen til den blir en glatt masse. Tilsett basilikum og pinjekjerner og kjør i ytterligere 2 min. Smak til med salt og pepper.

Salat
Serveres med en salat laget av tynne skiver av tomat og rødløk, som er marinert med salt, pepper, extra virgin olivenolje og litt sitronsaft.

Kilde: Morten André Tungesvik i Frokost-TV