NRK Meny
Svinekoteletter med kreps, spisskål og epler

Sausen til svinekotelettene lages av hetvin, fløte og saften fra kjøttet.

Foto: Fra TV-serien De danske druer / DR

Svinekoteletter med kreps, spisskål og epler

På Skærsøgaard ved Kolding i Danmark lages det vin som kan konkurrere med de utenlandske. Nikolaj Kirk lager mat som passer til gårdens musserende vin som lages på Orion-druen. Det blir svinekoteletter med spisskål, epler og kreps.

Slik gjør du

Kok noen liter vann med hetvin, salt og krydderurtstilker. Ha krepsen i det kokende vannet og la dem koke noen minutter. Ta dem ut av vannet og avkjøl. Ta krepsehalene ut av skallet og sett dem til side.

Del spisskålen i to og stek dem på skjæresiden i en vid panne i litt smør. Ha i litt sitronsaft og to spiseskjeer vann. Sett på lokk og la det småkoke på svak varme. Etter et par minutter tas lokket av og sjalottløk og epler i terninger has i pannen sammen med litt dill. Krydre med salt og pepper. Sett på lokket.

Bank kotelettene lett og krydre med salt og pepper. Smelt smøret i pannen og stek kjøttet. La kotelettene brunes noen minutter på hver side. Hell på hetvin ved høy varme og la det koke inn. Så helles fløten på og alt kokes sammen.

Server kjøttet med grønt spisskål og røde epler ved siden av kokte krepsehaler.

Kilde: Nikolaj Kirk i TV-serien De danske druer/DR