Svineknoke med surkål

Svineknoke med surkål

Svineknoke med surkål. Denne retten kan du pakke i sekken og sprøsteke over bålet. Med en sauerkraut-inspirert salat til blir dette flott turmat!


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skyll knokene og legg dem i en kjele. Tilsett grovhakkede grønnsaker og krydder. Fyll på med vann til knokene er dekket, og kok dem til de er møre, ca 1,5 t. Kjøttet pakkes i aluminiumsfolie - klar til å ta med på tur!

Hakk løk, epler, gulrot og kål, og fres det i olje sammen med einerbær og karve. Slå over vin og kok det under lokk i ca 15 - 20 min. Tilsett event. vann underveis, slik at det ikke tørker ut.

Smak til med salt, pepper og sukker. Riv potetene og vend inn massen for å "jevne" surkålen. La det hele surre noen minutter under lokk. Avkjøles og pakkes i aluminiumsfolie.

Knokene kan stekes på bål, mens surkålen varmes ved siden av.

Tips

Vil du spise knokene hjemme, kan de varmes i stekeovn.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset