Ovnsbaktrett
Foto: matprat.no

Svinekjøtt og grønnsaker i form

Svin er det kjøttslaget vi spiser mest av i Norge. Hver nordmann spiser cirka 25 kilo svinekjøtt årlig. Prøv å stek den i ovn, sammen med masse grønnsaker.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200°C.

Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet raskt på begge sider.
Dryss over salt og pepper og legg kjøttet til side.

Rens grønnsakene og skjær fennikel i skiver på langs.
Sjampinjong skjæres i båter, vårløk i ringer og paprika i strimler.
Fres grønnsakene raskt i pannen før de legges over i en ildfast form.
Dryss over timian og hell over fløte.
Legg kjøttet over.
Skjær squash i skiver og legg over i formen.
Dryss over ost og gratiner retten i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med pasta eller ris.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt