NRK Meny

Svinefiletspyd med peanøttsaus

Spyd med svinefilet, pølser og bacon blir kokt i en smakfull buljong før den serveres med poteter og peanøttsaus.

Slik gjør du

Buljong
Kok opp alle ingrediensene til buljongen og hell den over i en vid form slik at den avkjøles raskt.

Spyd
Skjær svinefilet, bacon og pølse i like store biter og tre de på spydet.
Legg så spydene i formen med buljong og vend dem godt.
Dekk formen med plast og la spydene marineres i ca. 30 minutter.
Ta deretter ut spydene og hell buljongen over i en kjele og kok opp.
Legg så spydene i den kokende buljongen, sett på lokket og la spydene koke i ca. 5-7 minutter.

Poteter
Brun mandelpotene i en kasserolle og bland inn rødløken.
Tilsett salt og pepper etter smak og server blandingen til spydene.

Peanøttsaus
Skyll bort eventuelt salt fra peanøttene og fres dem med løken og cayennepepper i en kasserolle.
Hell på vannet, kyllingbuljongen og kokosmelken og la det koke opp.
Miks sausen med en stavmikser eller lignende, og hell den deretter tilbake i kasserollen.
La sausen koke en anelse ned og tilsett limesaft, salt og pepper etter smak.

Kilde: Tina Nordström