Hopp til innhold
Svinefilet med honning og ingefære

Svinefileten får godgjøre seg i gryten i lang tid sammen med ingefær og honning.

Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Svinefilet med honning og ingefær

Retter med litt mer eksotiske ingredienser er populære i Italia. Folk eksperimenterer med med uvanlige krydder etter hvert som de blir tilgjengelige. Det skjer spesielt i byene, der hvor innvandrerne bosetter seg. Dette er en enkel måte å lage svinestek på, og tilsetningen av honning og ingefær gir kjøttet mye smak.

Slik gjør du

Skjær pancetta eller bacon i passe terninger.

Varm opp oljen i en stor gryte og stek pancettabitene til de er gylne. Ha dem over i en skål og sett dem til side.

Stek svinefileten i samme gryten. La det bli brunt på alle kanter. Tilsett hele hvitløksfedd, honning og tynne skiver ingefær. La det koke på medium varme til det blir karamellisert.

Tilsett grovt skårne gulrøtter, pastinakk, sjalottløk, pancetta, grønnsaksbuljong og svart pepper. Ha på lokket og la det småkoke på medium til lav varme i 30 minutter.

Kjenn etter om grønnsakene er møre, ta dem ut av gryten og legg dem til side.

Fortsett å koke kjøttet i en time til, til det er mørt og gjennomkokt. Ta kjøttet ut av gryten og la det stå.

La svinefileten får avkjøle seg litt før det skjæres i tykke skiver.

Ha både grønnsakene og kjøttet tilbake i gryten og varm opp før servering.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)