Taco med svin i trykkokeren

Taco med «pulled pork».

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Svin i trykkokeren

Når kjøttet har kokt så lenge at det bare er å rive det fra hverandre, blir det perfekt til taco. Det går fortere om du har en trykkoker. Lise Finckenhagen har chilipasta og ananasjuice i gryten sammen med svinekjøttet.

Slik gjør du

Del kjøttet i store grove biter. Krydre kjøttet med salt, og brun det godt på alle sider i litt olje.

Tilsett grovhakket hvitløk, spisskummen, oregano, kanel, chipotlepaste og ananasjuice. Væskemengden kan variere noe, det er viktig at det står væske omtrent halvveis opp på kjøttet.

Sett på lokket og kok under fullt trykk i cirka 1 time. Ta tiden fra fullt trykk er oppnådd.

Skru av varmen og la trykket avta helt før du åpner lokket. På mange trykkokere finnes det en egen «hurtigutløser» for raskt å frigjøre trykket.

Løft opp kjøttet og riv det fra hverandre i naturlige fibre.
Kok inn sausen så den tykner. Juster smaken om nødvendig.
Bland kjøttet tilbake i sausen.

Tips

  • Server kjøttet som for eksempel «pulled pork» i briochebrød sammen med coleslaw.
  • Eller server det som taco med for eksempel litt stekt ananas, avokado, finsnittet rødkål, salsa, løk, koriander og smuldret fetaost.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+