Laster innhold, vennligst vent..
Sverdfisk med stekte poteter og gremolata

Sverdfisk med stekte poteter, gremolata og rosmarin.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Sverdfisk med stekte poteter og gremolata

Biffer av sverdfisk servert sammen med gylne poteter og gremolata, som er en kald saus av persille, hvitløk, kapers og sitron.

Slik gjør du

Gremolata

Finhakk persillebladene, skrell og finhakk 2 hvitløkfedd. Riv skallet på sitronen. Skyll kapersen i vann og grovhakk.

Ha persillen i en bolle sammen med hvitløk, sitronskall og kapers. Press over sitronsaft. Bland alt sammen med omtrent 100 ml olivenolje, bare akkurat nok til å samle alle ingrediensene til en saus. Ha på litt salt og sett gremolataen til side.

Stekte poteter

Del de kokte potetene i to på langs. Ha nok olje i pannen til den står cirka 1 centimeter opp på siden. Skjær et hvitløkfedd i skiver og ha i oljen sammen med rosmarin. Varm opp og når oljen begynner å boble has potetene i. Legg dem med skjæreflaten ned. Stek potetene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Dryss over salt. Legg potetene på kjøkkenpapir for at oljen skal dryppe av.

Sverdfisk

Ha 3 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Legg sverdfisken i pannen og stek i omtrent 1 minutt på hver side, til fisken er sprø på utsiden og nesten helt gjennomstekt.

Servering

Fordel potetene på to tallerkener. Ha litt salt på sverdfisken før du legger den sammen med potetene. Avslutt med godt med gremolata over fisken.

Tips

  • Tunfisk kan brukes på samme måten som sverdfisk.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV