Slik gjør du
Bruk en rund kakeform, ca. 20 cm i diameter.
Rør sammen ost, majones og 1 dl crème fraîche til en glatt og jevn tykk krem.
Grovhakk skalldyrene og finhakk røkelaksen. Bland det inn i kremen og tilsett hakket egg, finsnittet rødløk, fennikel i supertynne skiver, rogn (spar litt til pynt) og dill. Rør det sammen og smak blandingen til med salt og pepper.
Skjær vekk skorpen på loffen. Kle en kakeform (bruk kun ringen) med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på. Skjær store skiver (1 cm tykke) på langs av loffen. Dekk bunnen av kakeringen med loffskiver, skjær til skivene slik at de passer. Bre over halvparten av skalldyrkremen og dekk med et nytt lag loff. Bre over resten av kremen og dekk med loff. Dekk overflaten til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet frem til servering.
Pisk resten av crème fraîchen til tykk krem. Løft kakeringen av kaken og fjern bakepapiret.
Kle kaken med pisket crème fraîche og pynt med karse, dill og rogn.
Tips
Bland gjerne sammen flere typer skalldyr som reker, krepsehaler og kongekrabbe.
Som pynt på toppen sparte jeg litt eggeplomme fra de hardkokte eggene og gned den gjennom en sikt over kaken (som et lite gult dryss).
Asparges i tynne skiver blir også lekkert.
Har du noen kokte asparges til overs kan de skjæres i små biter og blandes i fyllet.
Se også:
Se også: