Kanelboller med svensk flagg.

Prøv svenskenes utgave av kanelboller.

Foto: ©DR

Svenske kanelboller

Brødrene Price besøker Småland i Sverige og lager kanelboller på ekte svensk maner. Med et lite dryss perlesukker og en god kopp kaffe eller te, er ettermiddagskosen sikret.

Slik gjør du

Bruk kjøkkenmaskin når du lager deigen. Smuldre gjæren i eltebollen. Tilsett lunken melk og løs opp gjæren. Ha i de øvrige ingrediensene unntatt smør og elt deigen til den samler seg. Øk hastigheten på maskinen og tilsett det myke smøret litt og litt til det er helt blandet inn. Kjør deigen i cirka 10 minutter til den danner gluten og kjennes elastisk.

Legg deigen på melet bord og la den hvile, dekket av et kjøkkenhåndkle, i 20 minutter mens du lager fyllet.

Bland marsipan med vaniljesukker og kanel i kjøkkenmaskinen, og tilsett smør litt og litt til blandingen er smørbar. Rull deigen ut til et stort rektangel som er 1/2 cm tykt. Stryk fyllet utover overflaten - det skal helt ut på kanten. Brett deigen på langs, over fyllet, og skjær deretter deigen i strimler på cirka 2 cm bredde. Strekk litt i strimlene og sno dem 2-3 ganger rundt fingrene. Dytt enden inn under snurren.

Legg snurrene på en bakeplate og la dem etterheve under dekke i en times tid. Imens koker du sukkerlaken og kjøler den ned.

Kanelbollene pensles med sammenvispet egg, drysses med perlesukker og bakes ved 190 grader varmluft i cirka 10 minutter til de er gylne. Pensle med sukkerlake når du tar dem ut av ovnen. Da får de en blank og fin overflate og holder på fuktigheten.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat - en nordisk odyssé»/DR