NRK Meny
Svensk valgvake-tapas

Valgvake-tapas med typisk svenske retter.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Svensk valgvake-tapas

Kokk Lars Erik Vesterdal legger gode svenske ting på et fat og småspiser mens han følger med i hvordan det går i det svenske valget. Her er sild, gravlaks, kreps, svensk ost og godt tilbehør.

Slik gjør du

Sild

Lars Erik Vesterdal hadde med seg ingefærsild. Bruk gjerne rødvinsild eller rømmesild.

Løyrom

Den eksklusive rognen serveres på flatbrød med finkuttet løk og rømme.

Gravlaks

Gravlaks serveres med kokte egg og sennepsaus.

Kreps

Bland renset kreps med litt majones og rør inn finkuttet dill og litt eple, samt noen dråper sitron.

Ost

Västerbottenost kuttes i rause biter.

Søt sennepsaus

Bland sennep, sukker, eddik, salt og pepper sammen. Spe forsiktig med oljen og tilsett dill til slutt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1