NRK Meny
Sushi på svensk

Øverst til venstre er munnfullene av lefse og rogn. Nederst til høyre er varianten med poteter og sild.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Sushi på nordisk

Sara Begner lager tre småretter med nordisk sjømat, og kaller dem sushi. Det blir munnfuller med røykelaks, rogn og sild.

Slik gjør du

Munnfuller med røykelaks

Kok potetene. Skjær en to centimeter tykk skive fra midten av hver potet – der den er på sitt største.

Bland kremost, sitronskall og pepperrot. Smør litt ost på hver potetskive og legg en halv skive røkelaks oppå.

Topp med litt dill på hver potetskive.

Munnfuller med rogn

Del kokte poteter i to. Riv dem mens du holder i skallet – da slipper du å skrelle dem.

Riv osten, og bland med revet potet og hakka gressløk. Smak til med salt og pepper.

Spre blandinga utover lefsene, og rull dem sammen. Skjær rullene opp i cirka to centimeter store biter. Ha en rømmeklatt og litt rogn på hver bit.

Munnfuller med sild

Skjær en to centimeter tykk skive fra midten av hver kokte potet – på samme måte som til laksemunnfullene.

Hakk gressløken (men spar litt til pynt). Bland gressløk og rømme. Legg litt rømme på hver potetskive, og topp med en bit sild.

Hvis du vil, kan du knyte et gressløkstrå rundt hver bit.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT