Sarde in saor

Adan og James Price legger sardiner, løk, rosiner og pinjekjerner lagvis i en form.

Foto: Fra tv-serien Munter mat på tur / DR

Sursøte sardiner – sarde in saor

I Venezia får sardiner, løk og laurbærblad trekke i eddiklake i noen timer. Da blir de sarde in saor – som passer både som forrett og til lunsj.

Slik gjør du

De rensede sardinene vendes i mel som er krydret med salt og pepper. Sardinene stekes i peanøttolje til de er gylne, gjerne i en dyp stekepanne. Fisken skal nesten friteres. Stekingen må gjøres i flere omganger. La sardinene renne av på kjøkkenpapir ettersom de er ferdige.

Skjær løk i tynne skiver og stek dem sakte i olivenolje sammen med laurbærbladene. Løken skal ikke være brun, men blank og bløt når den er ferdig. Ha eddiken i stekepannen, gi alt et oppkok og smak til med sukker, salt og pepper. Retten skal være sursøt, og gjerne helle litt mot sur.

Legg ett lag med sardiner i et serveringsfat med kanter. Bre utover et lag løk, og ha over rosiner og ristede pinjekjerner. Fortsett til alt er brukt opp.

Retten skal trekke i kjøleskapet i noen timer – eller til dagen etter. Sardinene kan spises som forrett, eller som lunsj sammen med godt brød.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR