Laster innhold, vennligst vent..

Surmelksmarinert lammelår

Server en litt annerledes delikatesse med lam! Retten må planlegges noe, men er enkel å lage. Og den smaker utrolig godt!

Slik gjør du

Legg lammelåret i en stor form eller liten langpanne. Hell over surmelken. Dekk det hele til, og la formen stå i kjøleskapet i to til tre døgn. Snu kjøttet et par ganger om dagen.

Gni av melken, og krydre låret med provencekrydder, salt og pepper. Stikk steketermometeret i, og stek lammelåret i stekeovnen på 175 ºC
Når steken har stått i ovnen i en time, er det lurt å sjekke temperaturen på kjøttet. Lammelåret skal være rosa ved 65 ºC, og saftig ved 70 ºC.

Ønsker du at kjøttet skal være gjennomstekt, bør du vente til kjernetemperaturen er cirka 76 ºC. Ta ut lammelåret. Sett ovnen på 250 ºC. La kjøttet hvile 10 til 15 minutter.Stek de fløtegratinerte potetene i stekeovnen ved 250 grader til osten har smeltet.

Server lammelåret i pene skiver med potetformen til, og server gjerne stekt sopp, og en tomat- og løksalat til. Dersom du ønsker å lage en god saus til, er det lurt å tilføre noe av surmelksmarinaden i dette.

Fløtegratinerte poteter
Skrell potetene, og skjærer dem i tynne skiver.

Ha melk og fløte i en kjele. Tilsett hakket hvitløk, salt og pepper.
Ha i potetskivene, og kok dem møre.
Fordel dette i en ildfast form. Dryss over osten.
Stek de fløtegratinerte potetene i stekeovnen ved 250 ºC til osten har smeltet.

Kilde: <a href="http://www.tine.no/">TINE.no</a>