NRK Meny
Suppe på gjørs

Gjørssuppe med nypoteter.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Suppe på gjørs

Suppen blir best om du bruker alle delene av fisken. Filip Langhoffs gjørssuppe er en kombinasjon av fiskekoteletter og en utsøkt buljong med en touch av hvitvin og fennikel.

Slik gjør du

Skjær fisken i åtte koteletter, to til hver porsjon. Legg kotelettene i saltlake i 10 minutter.

Fiskebuljong

Kok fiskebuljong på avskjær fra fisken. Dekk bitene med vann og dryss over en klype fennikelfrø. Kok opp og la buljongen avkjøles. Sil buljongen.

Kok opp fiskebuljongen på ny og hell på hvitvin. Kok opp fennikel og purre i buljongen.

Kok potetene.

Fiskesuppe

Legg fisken i en form med lokk. Tilsett de kokte potetene med litt skåret purre. Sil den varme buljongen over fisken og potetene. Varm opp på lav varme i cirka 5-10 minutter. Legg opp fiskebitene, potetene og grønssakene på et stort fat.

Kok inn resten av buljongen til to tredeler og miks med smør og fløte. Smak til med salt og hell over.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE