NRK Meny
Suppe med ovnsbakte rotgrønnsaker, sennepssaus og egg

Sennepssaus, parmesan og eggeplomme gjør hverdagssuppa litt ekstra lekker.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö/YLE

Suppe med ovnsbakte rotgrønnsaker, sennepssaus og egg

Er kjøleskapet «tomt»? Ikke fortvil. Denne middagen kan du lage av råvarer som du ofte har uansett.

Slik gjør du

Suppe:

Skrell grønnsakene til suppa, og skjær dem i biter. Ha dem i en stor kjele, og tilsett melk, smør, salt og pepper. La suppa koke til grønnsakene er myke. Det tar omtrent 25 minutter, avhengig av i hvor store biter du kutta grønnsakene. Kjør alt med en stavmikser.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

Skrell grønnsakene, og legg dem i ei ildfast form. Ha over smør i biter, salt, pepper og knust krave. Dekk gjerne forma med aluminiumsfolie. Bak grønnsakene i ovnen på 220 grader i rundt en time. Del dem opp i mindre biter før servering.

Sennepssaus:

Hakk oliven i små biter og bland med sennep, vann og olivenolje.

Till servering:

Har du litt pølse i kjøleskapet og ikke er vegetarianer, kan du frese den i panna og blande bitene sammen med rotgrønnsakene. Øs suppa opp i boller, og legg litt rotgrønnsaker i hver bolle. Server med revet parmesan og eggeplomme på toppen.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE