Slik gjør du
Legg knoken i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker og pepper. Dekk med vann, ca. 2 1/2 liter og kok opp. Skum eventuelt bort skum som har lagt seg på toppen. La knoken koke/trekke i ca. 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne små biter mens kjøttet koker.
Ta opp knoken og sil kraften. Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett og skjær eller riv kjøttet i biter.
Kok opp kraften, tilsett byggrynene og kok grynene i ca. 20 minutter. Tilsett alle grønnsakene og kok videre til grønnsakene og byggrynene er møre.
Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og pepper.
Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.
Tips
Server gjerne suppen med en god klatt rømme smakt til med revet pepperrot.
Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.
Se også: