NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Suppe med grillet paprika

Kald suppe er godt på en varm sommerdag.

Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Suppe med grillet paprika

Denne kalde suppen ligner veldig på gazpacho, men inneholder chipotle, som gir en røyksmak som minner om bacon.

Slik gjør du

Sett ovnen på 225 °C. Legg paprikaene på stekeplaten og stek dem høyt i ovnen så de får brunsvarte flekker. Legg dem i en plastpose og knytt igjen. La dem hvile i 20 minutter. Dra skallet forsiktig av og ta bort frøene. Skjær paprikakjøttet i brede strimler.

Skjær tomatene i fire. Skrell løken, agurken og hvitløken og skjær i biter.

Legg alle ingrediensene, utenom mynten, i en blender og press over sitronsaft. Kjør blenderen til du har en nesten jevn suppe.

Hell suppen i suppeskåler og strø over hakket mynte. Serveres med en gang.

Tips

Chipotle er tørket, røkt chili. Den finnes både på flaske, som pulver i krydderglass og tørket i grønnsakdisken.

Tomatsaus må ikke lages med hermetiske tomater. Det er nesten like enkelt og mye bedre å bruke friske tomater.

På TV laget jeg denne suppen uten is, men den blir enda bedre om du lar noen isbiter bli med i blenderen.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT