Laster innhold, vennligst vent..
Anderilette

Andeposteien serveres på stekte brødskiver.

Foto: Lise Finckenhagen

Superenkel andepostei

Det er gøy å lage pålegg selv. Leverpostei kan være litt styrete. Men andepostei lages i en fei. Lise Finckenhagen serverer anderilette på toast.

Slik gjør du

Ha lårene over i en passende liten form. Pass på at du får med deg alt fettet over i formen. Skjær hvitløken i tynne skiver, og dryss skivene over lårene. Legg i friske urter, og dekk formen med aluminiumsfolie. Varm andeconfiten i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter.

La lårene bli litt avkjølt, og plukk av alt kjøttet, kast skinn og bein. Riv kjøttet i små biter, eller kjør det med K-kroken i kjøkkenmaskinen. La gjerne hvitløksskivene få være med. Mål opp 1 dl av fettet (suppler med gåsefett, ribbefett, olivenolje eller smeltet smør hvis nødvendig), og rør det sammen med kjøttet. Tilsett revet appelsinskall, og smak til med salt og kvernet pepper.

Ha alt over på et glass eller lignende, og press det godt sammen. Oppbevar «andeposteien» i kjøleskapet. Serveres med små toast eller grillede bagettskiver, og gjerne også litt sterk sennep og små sylteagurker.