Sukkerfri påskemarsipan

ET SUNNERE PÅSKEEGG: Fyll påskeegget med hjemmelaget sukkerfri marsipan.

Foto: Desiree Andersen

Sunt påskegodteri som barna elsker

Påskeegget trenger ikke å være en sukkerbombe. Helseblogger Desiree Andersen deler sine sunne alternativer. Slik at man kan fylle påskeeggene til barn og voksne med god samvittighet.

Slik gjør du

Hjemmelaget marsipan uten sukker

Rør sammen mandelmel og Sukrin melis. Rør deretter inn eggehvitene og sett massen kaldt i 20 minutter. Form til 24 marsipan kuler

Hjemmelaget sjokolade uten sukker

Ha alle ingrediensene i en bolle og varm opp over vannbad. Når alt har smeltet, heller man sjokolademassen over i konfektformer og setter dem kaldt.

Gule vingummies

Skrell ingefæren og del den i små biter. Kok den opp i 0,5 dl varmt vann og la det stå å trekke i 10 minutter. Fjern ingefærbitene og ha oppi saften av en appelsin. Kok opp og ta gryten vekk fra platen. Tilsett gelatinpulver og rør rundt til det er helt oppløst (må ikke koke). Del mangoen i biter. Tilsett og mos det hele med en stavmikser. Ha røren over i former eller i bunn av en ildfast form. Sett kaldt i en time.

Tips

Kilde: Helseblogger Desiree Andersen www.fitfocuse.no