NRK Meny
Suksesskake
Foto: Den Norske Turistforening

Suksesskake

Slik gjør du

Bunn:

Stivpisk eggehvitene i fem minutter. Bland grovhakkede mandler med melisen. Hell blandingen over eggehvitene og rør forsiktig sammen med en gaffel. Stekes i 50 minutter ved 160 graders varme.

Gul krem:

Bland egg, sukker, fløte og vaniljesukker i en kjele og varm opp på svak varme. Rør hele tiden. Må ikke koke, men skal sakte tykne. Dra kjelen av platen og tilsett smøret. La det smelte og bland godt før kremen helles over kaken.
Før turen kan kaken med fordel fryses, da er den enklere å pakke og holder seg lengre.


Tips

Suksesskake på kart ved kompass
Foto: Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening anbefaler å ta suksesskake med på tur.

Hva er vel bedre enn å ha noe å glede seg til når marsjen er lang, bakkene tunge og skiene glipper?

Kaffekos foran ovnen, kroppen er god og dovne etter dagens anstrengelser og det er tid til ettertanke, nytelse og de gode samtalene. Med disse kakene garanterer vi kalorier som du forbrenner mens du bærer sekk med litt ekstra vekt.

Før turen kan kaken med fordel fryses, da er den enklere å pakke og holder seg lengre.

Kilde: Den Norske Turistforening/NRK