Kulturmelk med ristet knekkebrød og syrinsukker

Kulturmelk med ristet knekkebrød og syrinsukker.

Foto: TV4

Sukker og strøssel til bær og kulturmelk

Tre gode oppskrifter som forgyller skålen med kulturmelk og bær. Kryddersukker, syrinsukker og solsikkestrøssel. Alle oppskriftene er fra Tinas sommerkjøkken.

Slik gjør du

Kryddersukker
Bland alt sammen og hell det på glass med tett lokk.

Syrinsukker
Rens blomstene fra eventuelle småkryp. Del vaniljestangen. Bland godt og ha det i en herlig glasskrukke.

La det stå i 2-3 dager. Rist av og til til sukkeret har tørket og lukter sommereng.

Syrinsukkeret er herlig å bake med eller å bruke til friske bær.

Solsikkestrøssel
Rist frøene i pannen sammen med krydderne. Bland inn sukkeret når frøene er blitt kalde.

Bland frøene lett, eller støt dem i en morter. God trening!

Tips

Solsikkestrøssel brukes til sitronpudding med sorbé:

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4