Slik gjør du
Pudding (eller daddelkake)
Skjær opp dadlene og kok dem opp i vannet. Ta gryten av varmen og la dadlene stå og svelle i omtrent en halv time, til alt vannet er absorbert. Mos dadlene lett med en skje eller gaffel. Avkjøles.
Visp sammen romtemperert smør og sukker til det er lyst og kremet. Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert. Bland alle de tørre ingrediensene, og ha dem i deigen sammen med melk og sirup. Tilsett dadlene. Bland med en skje.
Øs opp deigen i doble muffinsformer. Stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 20 - 25 minutter. La puddingene avkjøles i formen. Hell saus over puddingene. Serveres lune med vispet krem.
Karamellsaus
Ha alle ingrediensene i en gryte og kok i cirka ti minutter, til konsistensen er passe.
Tips
I denne oppskriften lages kaken i porsjonsformer. Men den kan også lages som en hel kake, og serveres i stykker.
Muscovadosirup og -sukker kan være vanskelig å få tak i i Norge. Brunt sukker får være erstatningen.