Sticky toffee pudding
Foto: Eva Robild / SVT

Sticky toffee pudding

Sticky toffe pudding er en klassisk engelsk dessert. Rett oversatt betyr navnet klissete karamellpudding. Den består av en daddelkake som serveres med fløtekaramellsaus og pisket krem eller iskrem.

Slik gjør du

Pudding (eller daddelkake)

Skjær opp dadlene og kok dem opp i vannet. Ta gryten av varmen og la dadlene stå og svelle i omtrent en halv time, til alt vannet er absorbert. Mos dadlene lett med en skje eller gaffel. Avkjøles.

Visp sammen romtemperert smør og sukker til det er lyst og kremet. Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert. Bland alle de tørre ingrediensene, og ha dem i deigen sammen med melk og sirup. Tilsett dadlene. Bland med en skje.

Øs opp deigen i doble muffinsformer. Stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 20 - 25 minutter. La puddingene avkjøles i formen. Hell saus over puddingene. Serveres lune med vispet krem.

Karamellsaus

Ha alle ingrediensene i en gryte og kok i cirka ti minutter, til konsistensen er passe.

Tips

I denne oppskriften lages kaken i porsjonsformer. Men den kan også lages som en hel kake, og serveres i stykker.

Muscovadosirup og -sukker kan være vanskelig å få tak i i Norge. Brunt sukker får være erstatningen.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT