NRK Meny

Stekte nudler med kylling

Kinesisk wok med stekte nudler og kylling fra TV-serien Matlyst med Yat Fai Cheng.

Slik gjør du

Skjær kyllingfilet i strimler. Kutt rødløk, babymais, cayota og rød paprika i strimler. Vårløk kuttes i tykke ringer og gressløk i små biter.

Kok opp en kjele vann og tilsett nudlene. Kok til nudlene løser seg opp og la det så koke i ytterligere 30 sekunder. Hell nudlene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann.

Varm opp en wokpanne med 1 ss soyaolje og fres kyllingstrimlene i ca. 2 minutter mens du rører i wokpannen. (Kyllingkjøttet skal ikke være gjennomstekt.) Ta kyllingkjøttet ut av wokpannen og legg det til side.

Rengjør og varm opp wokpannen igjen med 1 ss soyaolje. Fres rødløk og vårløk til aromaen begynner å komme. Tilsett de ferdig kokte nudlene og fres i 30 sekunder. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt sherry og sesamolje. Wok i ett minutt til. Tilsett sherry og sesamolje og wok videre i ytterligere 30 sekunder. Nudelretten er klar til servering.

Tips

*Cayota eller chayote (Sechium edule) er i slekt med meloner, agurk og squash. Cayota brukes mye i suppe, salat og wok. Konsisten er veldig crispy, men den smaker ikke så mye. Se bilder her.

Kilde: Yat Fai Cheng i TV-serien Matlyst