NRK Meny
Stekte margbein med persillesalat

Margen må du selv grave ut av beinet og legge på skiven sammen med persillesalaten.

Foto: Fra tv-serien Price og Blomsterberg / DR

Stekte margbein med persillesalat

James Price serverer margbein med persillesalat som en forrett i tv-serien Price og Blomsterberg.

Slik gjør du

Bestill margbeinene i god tid hos slakteren og sørg for å få fra den slankere delen av knoken.

Margbeinene settes på høykant på en stekeplate og stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 190 °C. Se etter dem av og til, så margen ikke smelter helt bort.

Beinene serveres glovarme sammen med litt persillesalat.
Fjern stilkene fra persillen og bland dem med kapers og finhakket sjalottløk. Rør inn en marinade av sitronsaft, olje, salt og pepper. Vend marinaden inn i salaten i siste øyeblikk.

Legg på godt grovt salt og en stor skive ristet landbrød på hver tallerken. Husk å utstyre de som skal spise med en teskje med langt skaft eller noe lignende til å grave margen ut av beina med.

Kilde: James Price i tv-serien Price og Blomsterberg/DR