NRK Meny
Stekte kokebananer med salsa

Kokebananer har grønt skall og kan stekes som poteter. De stekes i olje og presses flate etterpå før de stekes igjen rett før servering. Her servert med urtesalsa og tomatsalsa.

Foto: DR

Stekte kokebananer med salsa

Stekte kokebananer servert med tomatsalsa og krydderurtsalsa.

Slik gjør du

Bananene skrelles og skjæres i skiver som stekes i rikelig olje til de er gylne. Så legges de på et brett og trykkes flate. Rett før servering stekes bananskivene i olje igjen og drysses med salt. De spises varme med krydderurt- og/eller tomatsalsa.

Krydderurtsalsa
Alle ingrediensene blandes i en morter eller en matprosessor og lages til en grov salsa.

Tomatsalsa
Tomatene skjæres i terninger og blandes med presset hvitløk, finhakket rødløk og ev. litt frisk rød chili. Hell litt olje, limesaft og honning over salsaen. Rør alt godt sammen og smak til med litt salt.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR