NRK Meny
Video Kjartan Skjelde steker haneskjell

Se hvordan kokken Kjartan Skjelde steker haneskjell og lager tilbehøret.

Stekte haneskjell med eple- og sellerirotpuré

Haneskjell minner om kamskjell – de er i samme familie. Pass på at de ikke blir stekt for mye, da blir de seige, og ikke gode.

Slik gjør du

Rens haneskjellene for sener og rogn. Saltes og stekes på sterk varme i olje. Glaseres i smør rett før servering.

Eple- og sellerirotpuré
Selleriroten kuttes i terninger og kokes i vann med litt salt til den er mør. Tilsett epler i terninger og kok i 15 minutter. Sil av vannet, og kjør massen i en hurtigmikser. Tilsett smør, sukker, eddik og smak til med salt.

Salat av eple og stangselleri
Bland sammen eddik, sukker og olje som en vinagrette og smak til med salt.

Kutt eplene og stangsellerien i staver. Vend inn selleribladene og smak til med vinagretten rett før servering.

Sprø sellerirot og brødsmuler
Selleriroten raspes på et rivjern. Press så vannet ut gjennom en sil slik at den er så tørr som mulig. Stekes sprø og gyllen i rapsolje sammen med brødsmulene. Tørkes så på papir. Smak til med salt og dryss over retten før servering.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken