Stekte  epler med chantillykrem

Skrelte epler dyppes i sukker og kanel og bakes i glørne på bålet. Her servert med pisket krem med vanilje.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv / DR

Stekte epler på bål med chantillykrem

Det er faktisk mulig å lage dessert på bål med ganske få ingredienser. Prøv disse foliebakte eplene med chantillykrem. De kan lages på bål store deler av året. Et samlende punkt på en god dag i naturen med venner og familie.

Slik gjør du

Stekte epler

Eplene skrelles, deles i to og kjernehuset skjæres ut. Hvis du har et jern til å stikke ut kjernehuset med, så bruker du det og lar eplene være hele.

Fire firkanter med al-folie legges klar. Sukker og kanel blandes. Mandlene hakkes grovt og smøret smeltes. Eplene pensles med smør, trilles straks i sukker og kanel og legges i folien sånn at hver person får ett eple. Dryss på grovhakkede mandler og pakk eplet inn i folien som en sekk, slik at åpningen er øverst. Bak eplene i glørne fra bålet til de er møre, ca. 10 minutter.

Stekte epler nytes lune med chantillykrem. Kremen lages rett før dere drar av sted på tur!

Chantillykrem

Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt melis på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg.

Vaniljesukker, melis og fløte piskes til krem. Chantillykremen has i en liten beholder med lokk og settes i kjøleskap før familien skal av gårde og brenne bål. Beholderen settes på et kjøleelement for å sikre at den fortsatt er kald når den skal serveres.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR