Stekte epler og grønnkål

Julemiddagen får et løft med stekte epler og grønnkål.

Foto: NRK

Stekte epler og grønnkål

Epler og grønnkål er fargerikt, friskt og et lettere alternativ som tilbehør til ribbe.

Slik gjør du

Grønnkålen vaskes og den tykke stilken fjernes. Riv kålen i biter.

Skjær eplene i båter. Behold gjerne skallet på for fine farger.

Hakk ramsløkkapersen eller hvitløkbåten.

Smelt smøret i en dyp panne og ha i ramsløkkapers eller hvitløk. Ha så i grønnkålen, og la det surre i ett minutts tid.

Ha i eplene til sist, de skal bare varmes lett. Ha i bjørkesirup eller honning. Smak til med salt og server med en gang.

Tips

Se alle oppskriftene fra Kvelden før kvelden i 2018.

Kilde: Kaja Rambæk Holmboe Bang i «Kvelden før kvelden» i 2018