NRK Meny
Stekt, marinert strømming

Stekt, marinert strømming servert på grovbrød med rømme og rødløk.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Stekt, marinert strömming

Strömming er sild fisket i Østersjøen. Niklas Ekstedt lager sommermat fra Sverige.

Slik gjør du

Varm vann, sukker og eddik i en gryte sammen med krydder.
Ta gryten av varmen når sukkeret er oppløst i vann og eddik. La det stå og trekke mens du forbereder fisken.

Snu sildefiletenei mel og salt. Stek dem gyllenbrune i smør og olje.

Skjær rødløken i skiver. Legg et lag på bunnen av en bolle. Bland noe løk med silden. Hell over den lunkne laien. Pass på at silden er helt dekket av lake. La det stå i minst to timer, men helst til neste dag.

Server med nypoteter eller rugbrød med finhakket rødløk og rømme.

Kilde: Niklas Ekstedt i Niklas mat