NRK Meny

Stekt torsk med puré av ferske erter

Kjartan Skjelde bruker ferske erter i ertepureen, men du kan bruke frosne erter hvis du ikke får tak i ferske. Ertepureen serveres til stekte torskefileter.

Slik gjør du

Skjær fisken i porsjonsstykker og gni de inn med salt og pepper. Stek fisken i en varm stekepanne med solsikkeolje til den er gyllen, ca. 4-5 minutter. Trekk pannen til side og ha i smør, delte hvitløkfedd, timian og sitronsaft. Snu fisken og øs stekesmøret over fisken til den er ferdig stekt, ca. 2-3 minutter. Fisken er klar når den deler seg i glinsende flak.

Kok ertene i saltet vann til de er møre, 4-5 minutter. Sil vekk vannet og mos det sammen med smør, melk og fløte i en blender eller hurtighakker. Smak til med salt, pepper og sitron.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde