Stekt sopp og svinehjerte med salat av lettrøykte nyrer, granatepler og endive

Lekker middag med hjerter og nyrer.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Stekt sopp og svinehjerte med salat av lettrøykte nyrer, granatepler og endive

For mange er innmat noe man helst velger bort. Men riktig tilberedt åpenbarer det seg en herlig smaksopplevelse for en billig penge.

Slik gjør du

Finhakk løken og skjær soppen i skiver.

Skjær bort hinner, mellomvegger og blodårer fra hjertene. Skjær i grove terninger. Ha på salt, pepper og hvetemel. Stek hjertene i skummende smør tilsatt løk og stekt sopp.

Ha alt i en ildfast form eller jerngryte og hell på buljong og fløte. Væsken skal dekke kjøttet. Stekes i ovn på 180 °C i ca. 1- 1,5 time.

Skjær bort hinner fra nyren. Legg den i melk over natten.

Tørk nyren godt. Skjær i grove biter. Legg bitene på bakepapir og røyk i en røykeboks i 4 minutter (3 minutter med varmen skrudd av). Ta ut og stek fort i skummende smør. Ha på salt og pepper.

Stek endivebladene fort. Ha bladene sammen med granateplekjernene, spinat og stekte nyrer. Smak til med honning, salt, eddik, olivenolje og nyrevet pepperrot.

Legg gryteretten på tallerkenen og ha på salat. Server med ovnsbakte jordskokker.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE