Slik gjør du
Finhakk løken og skjær soppen i skiver.
Skjær bort hinner, mellomvegger og blodårer fra hjertene. Skjær i grove terninger. Ha på salt, pepper og hvetemel. Stek hjertene i skummende smør tilsatt løk og stekt sopp.
Ha alt i en ildfast form eller jerngryte og hell på buljong og fløte. Væsken skal dekke kjøttet. Stekes i ovn på 180 °C i ca. 1- 1,5 time.
Skjær bort hinner fra nyren. Legg den i melk over natten.
Tørk nyren godt. Skjær i grove biter. Legg bitene på bakepapir og røyk i en røykeboks i 4 minutter (3 minutter med varmen skrudd av). Ta ut og stek fort i skummende smør. Ha på salt og pepper.
Stek endivebladene fort. Ha bladene sammen med granateplekjernene, spinat og stekte nyrer. Smak til med honning, salt, eddik, olivenolje og nyrevet pepperrot.
Legg gryteretten på tallerkenen og ha på salat. Server med ovnsbakte jordskokker.
Tips
Se også:
Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE