Slik gjør du
Smelt smøret i en liten gryte på medium varme, mens du rører av og til. Smøret skal bruse opp og så bruse ned igjen. Når små mørkebrune prikker dukker opp gjennom skummet, og det lukter nøttaktig, tar du gryten av varmen og kjøler av.
Hell det klare, gylne smøret fra de mørke, faste melkestoffene i bunnen av gryten, og hold klarede smøret lunt.
Skjær blomkål i bitte små fine buketter. Vask og slyng dem grundig.
Riv ripsene fra stilkene. Vask og vend dem i sukkeret. La dem stå og trekke i cirka 15 minutter.
Vask, slyng og hakk persillen, gjerne så fint, at det støver.
Rist mandlene og hakk dem grovt.
Varm opp en eller to panner til å steke skrubbene i. Dekk bunnen i hver panne med brunet smør, stek skrubbene med jevne, men ikke for høy varme, i cirka 5 minutter på hver side.
Løft dem av pannen, og hold dem lune (for eksempel i en varm ovn).
Tilsett litt mere brunet smør i pannen, og stek først blomkål og mandler i 1 minutt, før kapers med litt av deres fuktighet og sitronsaften stekes kort sammen i pannen. Til sist svisjes rips, sjalottløk og persille med i varmen veldig raskt.
Anrett skrubbene på tallerkener med pannesjyen av smør, rips og grønnsakene over.
Tips
Server med kokte poteter, eller nypoteter.
Denne retten kan også gjøres med andre flyndrearter, hvis du ikke får tak i skrubbe.