NRK Meny
Stekt sild

Stekt sild med rotmos, agurksalat og tyttebærsyltetøy.

Foto: Bente Haug

Stekt sild med rotmos og tyttebær

Ferdige sildefileter fra fiskebutikken dyppes i egg og brødsmuler før de stekes. Fiskemiddagen til familien Haug serveres med agurksalat, rotmos og tyttebærsyltetøy.

Slik gjør du

Ferdig filetert sild fra fiskebutikken vendes først i pisket egg, så i brødblandingen - for så å dyppes i egget igjen. Silden sprøstekes på høy varme i en blanding av rapsolje og margarin.

Skrell mandelpotetene og selleriroten. Kok opp og la poteter og sellerirot koke i cirka ti minutter. Hell av vannet og ha i margarin og melk. Mos potetene og selleriroten med stavmikser i kjelen. Smak til med litt salt og pepper.

Kutt opp agurken med ostehøvel. Lag en lake av vann og eddik som smakes til med salt og pepper.

Server stekt sild med potetmos, agurksalat og tyttebærsyltetøy.

Kilde: Familien Haug i TV-serien Forbrukerinspektørene, NRK1