Stekt sild med løksaus

Stekt sild med løksaus, nye poteter og persille.

Foto: Fra TV-serien Spise med Price i København / DR

Stekt sild med løksaus

Stekt sild med løksaus er en enkel, klassisk dansk rett med masse smak. James og Adam Price gir deg oppskriften.

Slik gjør du

Løksaus

Skjær løkene i to og skjær dem i tynne skiver.

Smelt smøret i en gryte og ha i løken. La løken bli bløt og gjennomsiktig på lav varme. Den skal ikke ta farge. Skru opp varmen, tilsett melet og la det bli gjennombakt under omrøring.

Ha i fiske- eller hønsefond. La sausen koke rolig i 10 minutter sammen med laurbærbladene. Tilsett fløte, la det koke opp og smak til med litt eddik, sukker, salt og pepper.

Sildefileter

Mens sausen koker trekker sildefiletene med litt salt. Vend filetene i rugmel og stek dem sprø i smør og olje.

Server sild med løksaus og nye, kokte poteter drysset med rikelig hakket persille.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Spise med Price i København/DR