NRK Meny
Sei
Foto: NRK

Stekt seifilét på mandelpotetpure med soyasjy

Stekt seifilét på mandelpotetpuré med soyasjy. Bent Stiansen vant som første nordmann Bocuse d’Or i 1993. Han deler sin seioppskrift med oss i dag.

Slik gjør du

I en panne stekes finhakket løk med smør og sukker til det er lysebrunt og mykt. Hold det varmt.


Rens seifiletene for ben og del i 8 biter. Salt og pepre, stek de på sterk varme i en teflonpanne med solsikkeolje. Stekes 2 minutter på hver side.

MANDELPOTETPURÉ

Skrell mandelpotetene og kok de i usaltet smør til de er møre ca 15 minutter. Press de gjennom en sikt til pure. Kok opp melk, fløte og smør og ha i salt og pepper. Tilsett potetpureen og rør godt om.

SOYASJY

Brun 100 g smør. La det bli nøttebrunt og tilsett alle de andre ingrediensene.
Hold sausen varm til servering.

Tips

Anrett fisken direkte på mandelpotetpuré med en skje stekt løk på toppen av fisken og soyasjy rundt.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset