NRK Meny

Stekt sei

Prøv stekt sei med sjampinjong og tomat. Sei er en torskefisk, og selvfølgelig kjempesunn. Den inneholder en god del vitamin B12 og selen, og har et gunstig forhold mellom natrium og kalium. Den er også en god kilde til proteiner.

Slik gjør du

Skjær seifileten i serveringsstykker og tørk den godt.
Vend den i hvetemel tilsatt salt og pepper.
Stek den gyllen i margarin på middelsvarm stekepanne.
Legg fisken over på et fat og hold den varm.

Stek løken gyllen i margarin og smak den til med salt og pepper.
Stek bacon og løk på svak varme i 2-3 minutter.
Tilsett soppen i skiver og stek videre til den er myk.
Skold tomatene og skjær dem i små terninger.
Tilsett tomater og persille til soppblandingen.
Smak til med salt og pepper.

Server seien med grønnsakblanding og creme fraiche ved siden av.