NRK Meny
Stekt pølse med grønnkålstuing og pannestekte poteter

Dansk tradisjonsmat fra Bornholm: bornholmsk ristepølse med grønnkål og kartofler.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) - egnsretter / DR

Stekt pølse med grønnkålstuing og pannestekte poteter

I serien om dansk tradisjonsmat reiser brødrene Price til Bornholm, og får prøve stekt pølse, grønnkålstuing og pannestekte poteter. Her er deres oppskrift.

Slik gjør du

Fjern stilkene på grønnkålen og kok den i ti minutter i lettsalta vann. Ha kålen i ei sil, og la vannet dryppe av. Klem ut resten av væsken. Kjør kålen gjennom ei kjøttkvern, eller hakk den med kniv (den skal ikke bli helt puré), og gjør det samme med sjalottløken.

Smelt smør i ei gryte og tilsett hvetemel. La det varmes i et minutt eller så, og tilsett litt og litt av melka mens du rører. La sausen koke i noen minutter på svak varme. Deretter har du i grønnkålen, og litt av fløten. Stuinga må ikke bli for tynn, så du bør ha i litt og litt fløte inntil det er akkurat passe.

Smak til med salt, pepper, muskatnøtt og litt sukker.

Skjær potetene i skiver, og steik dem i panne sammen med smør og olje til de er gylne og sprø.

Tips

Siden programmet handler om dansk tradisjonsmat, brukte brødrene Price noe som heter Bornholmsk ristepølse i denne retten. De anbefaler også kålpølse, en annen, dansk pølse, som tross navnet ikke inneholder kål, men svinekjøtt. Matredaksjonen tror også at norske, grove kjøttpølser kan være en fin erstatning.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR