NRK Meny

Stekt kylling fylt med urter, poteter og hvitløk

Jamie Olivers oppskrift på kylling med hele hvitløksfedd.

Slik gjør du

Kok skrelte, delte poteter og hvitløk sammen. Hell av vannet.

Del pastinakkene i seks på langs.
Ta bort de groveste stilkene på urtene og legg dem i en bolle sammen med pastinakkene.
Legg potetene og hvitløken i bollen med litt salt og pepper.
Hell litt olivenolje over og bland alt løst sammen.

Putt poteter og hvitløk i kyllingene.
Stikk rosmarinkvistene gjennom kyllingene fra det ene låret til det andre for å holde lårene inntil kroppen og holde på fyllet.
Legg kyllingene i en form og legg pastinakken mellom dem. Salte og pepre.
Stekes i ovn på 225 ºC i ca 45 minutter.

Legg noen strimler røkt, stekt bacon over retten til slutt.

Kilde: Jamie Oliver i TV-serien På Jamies kjøkken/BBC