NRK Meny

Stekt kveitefilet med blomkålpuré og baconsmør

Slik gjør du

Rens og grovhakk blomkålet, ha det i en kasserolle og tilsett melk til det såvidt dekker blomkålen. Kok opp og la det koke til blomkålen blir helt mør. Hell av kokemelken og kjør blomkålen til en glatt puré i hurtigmikser. Smak til med salt og hold pureen varm.

Skjær baconet i små biter, grovhakk kapersen og finsnitt vårløken. Fres baconet i smøret, og la det steke over middels varme til baconet er sprøtt og smøret gyllenbrunt.
Bland inn kapers, vårløk, sitronskall og hakket dill.

Skjær kveitefileten i fire jevne stykker og dryss dem med salt og pepper. Stek kveitestykkene i en varm stekepanne, ca. 3 minutter på hver side til fisken såvidt er gjennomstekt.

Anrett den stekte kveiten på blomkålpuré med baconsmøret over.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen