NRK Meny

Stekt kveite med smørkokt nykål

Kveite krever oppmerksomhet når du steker den. Kjartan Skjelde øser smør over mens den ligger i pannen. Serveres med nydelig nykål.

Slik gjør du

Start med å dele kålen i fire båter og kutt vekk stilken. Kok opp vann og smør med laurbærblad og salt. Kok kålbåtene i vannet til de er møre, ca. 5-6 minutter.

Kutt fisken i porsjoner på ca. 150 g og gni de inn med salt og pepper. Ha de i en varm panne med fett siden (den siden skinnet har vært på) ned, og stek til fisken har fått en gyllen og fin farge, ca. 4-5 minutter.

Trekk pannen til side og ha i delte hvitløkfedd, smør og sitron. Snu fiskestykkene og øs over med stekesmøret i noen minutter til fisken er ferdig og server den med det samme.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde