Stekt kongekrabbe i «sursøt» saus

Kongekrabbe servert i skallet fra klørne.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Stekt kongekrabbe i sursøt saus

Kongekrabbe i sursøt saus er en av Lise Finckenhagens store favoritter. Den er laget etter inspirasjon fra en rett de hadde på gourmetrestauranten Bagatelle.

Slik gjør du

Rens krabbeklørne og del kjøttet i store, jevne stykker. La krabbekjøttet ligge kjølig mens du lager sausen.

Varm oljen i en kasserolle, og fres ingefær og hvitløk i et lite minutt under omrøring. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Kjør sausen godt sammen med en stavmikser, og sett den til side så lenge.

Krydre krabbestykkene med salt og kvernet pepper. Bruk en stor stekepanne og stek stykkene over middels høy varme i et par minutter på hver side. Hell over sausen, og la krabbekjøttet få «kose» seg (syde) noen minutter i sausen.

Server krabben med finsnittede eller finstrimlede grønnsaker som gulrot, vårløk, sukkererter, reddik og rettich.

Pynt med hakket koriander eller bladpersille og dryss over litt sesamfrø.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+