Laster innhold, vennligst vent..

Stekt kalkun

Amerikansk kalkun med sweet potatoes, stuffing og marshmallows.

Slik gjør du

Tin kalkunen i kjøleskapet eller på et annet kjølig sted for å minske væsketapet. Det tar fra 1 1/2 til 2 døgn å tine en middels stor kalkun, som er omtrent 5 kilo.
Når kalkunen er tint, skal innmatposen inne i kalkunen tas ut. Innmaten er god basis for saus.

Bind opp fuglen ved å føre opp vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Bind deretter lårene sammen ved benknokene.
Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og hvit pepper. Legg den på rist over langpannen, eller i pannen hvis fuglen er stor.
Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen fordamper.
Stek kalkunen ved 160 ºC i cirka en halv time per kilo. Det vil si 2 1/2 times steketid for en kalkun på 5 kilo.

La kalkunen stå å hvile i 20 minutter før oppskjæring.

Oppskjæring
Skjær ut brystfiletene fra kalkunen og skjær dem i cirka 1/2 centimeter tykke skiver. Samle skivene sammen som til en hel filet igjen, og legg den tilbake på skroget før servering.

Andre gangen du serverer, kan du skjære kalkunlårene fra, ben dem ut og del dem opp.

Oppskjæring på amerikansk vis
Det er mannen i huset sin oppgave å skjære opp kalkunen, og det skjer ved bordet mens gjestene ser på.
I stedet for først å ta ut filetene og skjære dem i skiver, skjærer amerikanerne skiver av kalkunen slik den ligger på fatet.

Tips

Saus til kalkun

Søtpoteter med marshmallows

Gammeldags maisbrødstuffing